مراحل انجام کار دادیستا

ارائه مدارک لازم

تنظیم دادخواست ابطال وصیتنامه

مراجعه به دفتر خدمات قضایی

ثبتنام در سامانه ثنا

مراجعه به دادگاه حقوقی مربوطه
مشاوره و تماس
مجموعه تخصصی گروه وکلای دادیستا با در اختیار داشتن وکلای مجرب و مسلط به قوانین مربوط و با اتکای به اعتماد شما تا رسیدن به هدف و نتیجه موردنظرتان در کنار شما خواهد بود؛ و با اقدامات قانونی و حرفهای راه رسیدن به این هدف را برای شما هموار خواهد نمود.

سوالات متداول
مدارک مورد نیاز
انواع وصیتنامه
موضوع تنظیم وصیت نامه یکی از مهمترین موضوعات در علم حقوق است که هر فردی باید با مقررات مربوط به آن آشنا باشد تا در نهایت بتواند در حل اختلافات مربوط به وصیتنامه، در دادگاه پیروز شود. بهطورکلی موضوع وصیتنامه در دین اسلام، جزو موضوعاتی بوده که به آن بسیار تأکید شده است.
هر فردی میتواند تا زمانی که زنده است، تمام املاک و اموالش را تصرف یا وقف کند؛ اما پس از فوتش، دیگر اختیار اموالش از او سلب میشود. تنظیم وصیت نامه کمک میکند فرد بتواند بعد از مرگ نیز تمام امور معنوی یا مادی خود را بهگونهای سازماندهی کند. وصیتنامهها دو نوع هستند که این دو نوع به عبارت زیر هستند:
-
وصیت تملیکی
وصیتنامه تملیکی به این معنا است که شخص میتواند اموال خود را بعد از مرگ بهصورت رایگان به دیگری تملیک کند. بهعنوانمثال میتواند بخشی از اموال خود را به ساخت مدرسه یا مسجد اختصاص دهد.
-
وصیت عهدی
این نوع از وصیتنامه که با نام وصیت عهدی شناخته میشود، به این صورت است که شخص میتواند بعد از فوت، افراد خاصی را مأمور انجام کارهای خاص کند. بهعنوان نمونه فرد میتواند در پروسه تنظیم وصیت نامه وصیت کند که بعد از مرگش، شخص خاصی بدهیهایش را پرداخت کند و مسئولیت انجام تمام کارهای باقیمانده را به او میسپارد.
کمکگرفتن از وکیل تنظیم وصیتنامه
درگذشته افراد بهصورت دستی وصیتنامه خود را تنظیم میکردند که اینگونه از وصیتنامهها اعتبار قانونی نداشتند؛ پس باگذشت زمان، وصیتنامهها به یک سند رسمی تبدیل شدند تا اختلافات گوناگون بین وراث، از بین برود. طبق ماده ۸۲۵ قانون مدنی، تنظیم وصیت نامه باید توسط وکیل پایه یک دادگستری انجام شود.
اگر فرد، وصیتنامه خود را بهصورت قانونی تنظیم نکند، ممکن است اختلافات بسیاری بین وراث، پس از مرگ به وجود بیاید. برای کمک گرفتن از وکیل، جهت تنظیم وصیت نامه ابتدا باید تخصص وکیل، موردسنجش قرار گیرد تا وکیل بتواند با رعایت مقررات حقوقی، یک وصیتنامه کاملاً اصولی را تنظیم کند و بهراحتی از بروز اختلافات خانوادگی مربوط به وصیتنامه شخص، جلوگیری کند.
برای کمک گرفتن از وکیل تنظیم وصیت نامه باید به دفتر وکالت مراجعه کرده و یک وکالتنامه تنظیم کنید. سپس وکیل مربوطه، مدارک لازم را برای تنظیم یک وصیتنامه اصولی از شما دریافت میکند.
مدارک لازم برای تنظیم کردن وصیتنامه
مدارک لازم برای تنظیم کردن وصیتنامه توسط وکیل، به شرح زیر است:
- گواهی فوت
- کپی و اصل شناسنامه وراث
- کپی برابر با اصل عقدنامه
- گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی بر ارث
تنفیذ وصیت نامه و یا ابطال آن
قبل از بررسی تنفیذ وصیت نامه بهتر است به چیستی واژه تنفیذ بپردازیم. تنفیذ وصیت به معنای اعتبارسنجی وصیتنامه شخص است. بهطورکلی هر شخص میتواند در پروسه تنظیم وصیت نامه تنها یکسوم اموال خود را وصیت کند و برای وصیت کردن باقی اموال خود، تنها باید از تنفیذ وصیت نامه استفاده کند.
مراحل درخواست تنفیذ وصیت نامه
مراحل درخواست تنفیذ وصیت نامه به عبارت زیر است:
- ارائه مدارک لازم
- مراجعه به دفتر خدمات قضایی
- ثبتنام در سامانه ثنا
- ثبت دادخواست
- مراجعه به شورای حل اختلاف
مدارک لازم برای تنفیذ وصیتنامه
مدارک لازم برای تنفیذ وصیتنامه نیز به شرح زیر است:
- اصل وصیتنامه و کپی آن
- گواهی فوت
- استشهادیه
- نتیجه کارشناسی
مراحل ابطال وصیتنامه
ابطال وصیتنامه نیز از دیگر اقداماتی است که در صورتی انجام میشود که تنظیم وصیت نامه بهصورت اصولی و قانونی انجامنشده باشد. بهطورکلی تمام وصیتنامهها قواعد کلی و خاصی دارند که اگر این قواعد رعایت نشوند، ممکن است اختلاف و دعوا بین وراث ایجاد شود و حتی وراث میتوانند درخواست ابطال وصیتنامه را کنند. مراحل ابطال وصیتنامه بهصورت زیر هستند:
- تحویل مدارک
- تنظیم دادخواست ابطال وصیتنامه
- مراجعه به دفتر خدمات قضایی
- ثبتنام در سامانه ثنا
- ثبت کردن دادخواست
- مراجعه به دادگاه حقوقی مربوطه
مدارک موردنیاز برای ابطال وصیتنامه
همچنین مدارک موردنیاز برای درخواست ابطال وصیتنامه شامل گزینههای زیر میشوند:
- کپی و اصل شناسنامه وراث
- برگه اعتبارسنجی وصیتنامه
- اصل و کپی وصیتنامه
- گواهی فوت
خدمات مؤسسه حقوقی دادیستا در خصوص تنظیم وصیت نامه
بدون شک اولین مرحله تنظیم وصیت نامه مراجعه به مؤسسه حقوقی است. مؤسسه حقوقی دادیستا از جمله مؤسسات بسیار خوشنام و معتبری است که از وکلای زبردست و باتجربه بهره گرفته است تا با استفاده از این وکلا، اسناد و مدارک لازم مانند تنظیم کردن وصیتنامه بهصورت کاملاً اصولی و قانونی انجام شود. استفاده از خدمات و اقدامات مؤسسه دادیستا در پروسه تنظیم کردن وصیتنامه، به شما کمک شایانی میکند که از اختلافات احتمالی بین وراث جلوگیری شود.
نتیجهگیری
در پایان مطلب میتوانیم نتیجه بگیریم که تنظیم وصیت نامه بهصورت اصولی و قانونی، تا چه میزان ضرورت دارد؛ چرا که اگر وصیتنامه تنظیمشده اعتبار قانونی نداشته باشد، ممکن است اختلافات بسیار زیادی بین افراد بروز پیدا کند. پس شما میتوانید با کمکگرفتن از یک وکیل باتجربه، یک وصیتنامه کاملاً اصولی و قانونی را تنظیم تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنید.