مراحل انجام کار دادیستا

ثبت دادخواست

تکمیل مدارک و مستندات

ارائه به دیوان عدالت اداری

اجرای رای
مشاوره و تماس
شما میتوانید با تماس و مشاوره با وکلای متخصص دادیستا در پروندههای گمرک به بهترین نتیجه برسید.
کافی ست با مشاوران ما تماس بگیرید و با وکلای خبره ما درباره شکایت خود از گمرک مشورت کنید.

سوالات متداول
مدارک مورد نیاز
اداره گمرک چیست؟
درزمانی که افراد تصمیم میگیرند تا تجارتی که در کشور انجام میدهند را از مرزها فراتر ببرند، باید کالاهای خود را از مرزها به روش ترخیص کالا از گمرک خارج نمایند. ترخیص کالا باید از طریق اداره گمرک هر دو کشور یعنی کشور صادرکننده و کشور پذیرنده انجام گیرد.
اجرای سیاستهای کلی مربوط به واردات و صادرات را دولت به اداره گمرک واگذار نموده است. سیاستهای مربوط به واردات و صادرات کالا از هر کشور به کشور دیگر متفاوت است که قوانین این حوزه را وکیل امور گمرکی بهتر از هر شخص دیگری میداند. اگر از افرادی هستید که سیاستهای بینالمللی کشورتان بر روی تجارت شما تأثیر میگذارد، بهتر است مشاوره حقوقی دعاوی گمرک را از وکیل امور گمرکی دریافت نمایید تا کار برای شما آسانتر شود.
برای تعریف و چیستی گمرک بهتر است از وکیل امور گمرکی در این خصوص سؤال نمود. میتوان گفت که گمرک سازمانی دولتی است که اجراکننده تمامی قوانین و مقررات گمرکی، دریافتکننده عوارض و حقوق است. واردات و صادرات کالاها و انبار کالاها و همچنین جابجایی کالا بر عهده گمرک است. در جمهوری اسلامی ایران مسئولیت اجرای تمامی قوانین و مقررات برای صادرات و واردات و جابجایی کالاها از مرز اداره گمرک است. برای درک بهتر قوانین گمرک مشاوره و دریافت راهنمایی از وکیل امور گمرکی بهترین گزینه خواهد بود.
در نگاه کلی وظایف گمرک بهقرار ذیل است:
- گمرک درزمینهٔ صادرات و واردات کالا نظارت دارد و انجام الزامات قانونی را از طریق واردکنندگان و صادرکنندگان کنترل مینماید.
- گمرک بر صادرات و واردات کالا نظارت دارد تا محدودیتها و همچنین ممنوعیتهای قانونی در کالاها رعایت شود.
- گمرک با نظارت، کنترل و تطبیق مشخصات کالاها میتواند معافیتها و یا تخفیفاتی را برای واردات و صادرات کالا اعمال نماید.
- گمرک درزمینهٔ درستی حقوق و عوارض واردات و صادرات کالاها نظارت دارد.
انواع تخلفات گمرکی
تخلفات گمرکی را میتوان در وهله اول به دودسته عام و خاص تقسیم نمود و در ادامه تقسیمبندیهای خاصی از تخلفات گمرکی را بیان خواهیم نمود.
تخلفات عام گمرکی
تخلفاتی که به مفهوم عام عنوان میشوند تخلفاتی هستند که اشخاص اظهاراتی در خصوص کالا نمودهاند که متفاوت و مغایر با کالایی وارداتی و صادراتیشان است و اظهاراتی خلاف مقررات گمرکی نمودهاند این مغایرتها و تفاوتها در اظهارات ممکن است به ضرر دولت باشد و یا نباشد. برای پی بردن بهتر این مورد بهتر است دریافت راهنمایی از وکیل امور گمرکی میتواند گرهگشای مشکلات شما باشد.
تخلفات خاص گمرکی
این نوع تخلفات، تخلفاتی هستند که موجب ضرر و زیان دولت میشود.
انواع دیگر تخلفات گمرکی شامل موارد ذیل است:
- تخلفاتی که در خصوص عدم اظهار و یا مخالف و مغایر با قانون امور گمرک باشد
به این صورت است که کالاهایی که اظهارنشدهاند همراه کالاهایی که اظهارشدهاند و ارزش حقوقی گمرکی و سود آن در بازرگانی و عوارض آن کالاها مناسبتر از کالاهای اظهارشده است قرار میدهند که به گفته وکیل امور گمرکی این عدم اظهار یکی از تخلفات گمرکی است.
- تخلفاتی که در بحث گمرک با مخالفت با قوانین گمرک همراه است یعنی اقدام عملی
هرگاه تجار بدون آنکه اظهارنامه مربوط به کالای خود را تسلیم کنند کالایی را که مجاز باشد بیرون ببرد خواه آن کالا در حین خروج و یا بعد از خروج یافت شود یا حتی اگر کالای مجازی را بهعنوان کالای مجاز دیگری اعلام نمایند درحالیکه سود آن کالا نسبت به سود کالای اعلامی بیشتر باشد با استناد به مشاورههای وکیل دعاوی گمرکی تخلف گمرکی محسوب میشود.
- تخلفات انتظامی ناشی از نقض مقررات و آییننامههای گمرکی
تخلفات انتظامی به تخلفاتی گفته میشود که برخلاف تخلفات خاص گمرکی موجب ضرر و زیان به دولت نشود.
اختیارات و وظایف وکیل امور گمرکی
وکیل امور گمرکی فردی است که مقررات و رویه کاری گمرک را بشناسد و تمامی کارهایی که در این سازمان تخلف به شمار میآید را بداند تا بتواند به بهترین شکل ممکن موکلین و مراجعین خود را راهنمایی نماید و همچنین بتواند مشاوره حقوقی دعاوی گمرک را بهتر از هر شخص دیگری بیان نماید.
همانطور که بیانشده است گمرک یک سازمان دولتی است که قوانین خاصی در خصوص واردات و صادرات کالا دارد برای رسیدگی به امور مربوط به گمرک کمیسیونهایی تشکیل میشود که وکیل امور گمرکی باید به روند این کمیسیونها آشنایی و اشراف کامل داشته باشد.
قوانین و مقرراتی که در مورد عوارض خروج و ورود کالا، واردات و صادرات کالا و همچنین ترانزیت کالا جاری و حاکم است در صورت عدم رعایت مشکلاتی را برای تجار به وجود میآورد. ازاینرو کمیسیونهایی برای بررسی این تخلفات تشکیل میشود که وکیل دعاوی گمرکی بررسی آنها را به موارد ذیل تقسیمبندی نموده است:
- رسیدگی به تخلفات مربوط به گمرک
- رسیدگی به قاچاق کالا و ارز
- تشخیص تعرفههای قانونی برای کالاها
- قوانین و مقررات مربوط به انبارداری و نگهداری کالا
- حقوق گمرکی در معاهدات و تجارتهای بینالمللی
- رسیدگی به امور بیمه و حقالعملکاری کالاهای تجاری در گمرک
وکیل امور گمرکی وظیفه تهیه و تنظیم لایحه و طرح دعاوی مربوط به گمرک را دارد.
همچنین با دریافت مشاوره حقوقی دعاوی گمرک وکیل متخصص شما درزمینهٔ گمرک و دعاوی گمرکی میتواند بهترین راهنما برای وصول مطالبات شما از گمرک و قبول دعاوی در اختلافات ناشی از امور گمرکی و بازرگانی باشد. رسیدگی به امور گمرکی بر اساس آخرین و بهروزترین قوانین در کلیه مراجع اعم از دیوان عدالت اداری و مراجع و محاکم عمومی و انقلاب و کمیسیونهای بدوی و تجدیدنظر با سریعترین زمان ممکن انجام میگیرد.
خدمات موسسه حقوقی دادیستا در دعاوی گمرکی
پروندههای زیادی برای شکایت از گمرک در خصوص ترخیص کالا یا موارد مشابه بهسوی دیوان عدالت اداری راه می بایند! اما بسیاری از این پروندهها به خاطر عدم آگاهی شاکی و یا نقص در پرونده و مدارک، به نتیجه مطلوبی نمیرسند. اداره گمرک یکی از بزرگترین سازمانهای حکومتی است که شکایت از این سازمان را بسیار دشوار کرده است.
شکایت از گمرک نیاز به تخصص بالا و تجربه در پروندههای مربوط به دیوان عدالت اداری دارد و این امر تنها از وکیل متخصص برمیآید. درصورتیکه نیاز به وکیل باتجربه و یا مشاوره در خصوص شکایت از گمرک به دیوان عدالت اداری دارید، موسسه حقوقی دادیستا مفتخر است تا شما را به بهترین شکل یاری نماید.
موفقیت در پروندههای متعدد در این خصوص، اعتمادبهنفس بالایی را برای وکلای دادیستا در این زمینه به ارمغان آورده است.